Istorie şi tradiţie
Apidava poate fi considerată azi, cetatea mierii, locul unde producem de 25 ani, doar miere de calitate superioară, un produs 100% pur, obţinut doar pe cale naturală, preponderent din flora variata a Podişului Transilvaniei dar si a altor zone melifere din Romania, şi cu o calitate garantată.
« Apidava » , provine de la cuvântul dacic « dava », care însemnă aşezare, locuinţă fortificată, şi cuvântul « api » care provine de la latinescul apis = albină. Rădăcinile dacice şi latine ale poporului român, ne-au făcut să alegem un nume care ne reprezintă zona, şi atestă tradiţia noastră în apicultură, în obţinerea şi selectarea mierii naturale de albine, de calitate superioară.
Această veche tradiţie românească în producerea mierii este dovedită până şi de frescele de pe renumita Columnă a lui Traian, basorelieful în formă de spirală ce comemorează victoria lui Traian în campania sa de cucerire a Daciei.
Experienţa de peste 25 de ani a Dl. Victor Mateş – cel care a înfiinţat compania în 1992 – în obţinerea, selectarea şi sortarea mierii de calitate, a modului de păstrare, ambalare şi promovare a produselor, ne-au ajutat să oferim mereu clienţilor cea mai bună miere de pe piaţă, situându-ne pe locul 1 în preferinţele consumatorilor.
Brandul “Roua Florilor” a prins viata in bucataria familiei Mates, unde s-au etichetat primele borcane din productia proprie. La inceput toata productia de miere era extrasa, ambalata si etichetata manual de membrii familiei, fiind livrata cu masina proprie, la magazine alimentare din Cluj, Bucuresti si din alte cateva orase mari din tara.
Faptul ca mierea noastra a ajuns in tari ca Japonia, Canada, Singapore, chiar si in China, este cea mai mare distinctie si apreciere pe care clientii nostri ne-o puteau acorda.